BÜYÜLÜ BAHÇEM

Okulumuzda ''BÜYÜLÜ BAHÇEM'' e-twinning projesi Müdür Yardımcımız Hakime GÜLER rehberliğinde  yürütülmektedir.

Yaparak yaşayarak öğrenmek, deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören bir öğrenme sistemidir. Sorgulamaya yer vermeyen "ezbere" ve katı eğitim anlayışının klasikliğini tümden yıkacak yerine deneyimsel, katılımcı ve hareket halinde bir eğitime yönelmeyi ifade eder.Bu yöntemle hayatın içinde pasif değil aktif, katılımcı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrenciler derslerde ve ders dışı aktivitelerde öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu "deneyerek" öğreniyorlar.

Bu bağlamda biz okul olarak öğrencilerimizin organik tarımı, yaşam boyunca organik şekilde yaşamayı ve yaşadığı çevreyi korumayı öğretmek istiyoruz. Atık maddeleri kullanarak, onları renklendirme ve ürün yetiştirmelerini amaçlıyoruz.

HEDEFLERİMİZ

28-12-2020

1. Öğrencilerin yaşamlarının eğitim sürecine dâhil etmek
2. Toprakla ilgilenme, toprağa karşı ilgi duymak
3. Kendi ürününü ortaya koymak
4. Teknoloji bağımlılığından uzak tutmak.
5. Toprağı tanıma, toprakla iç içe olabilmek
6. Fiziksel aktivitelerin bedensel, zihinsel ve sosyal yararları
7. Çevreyi koruma, çevreye çevreye karşı duyarlı olma
8. Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kendine bahçe oluşturma

BEKLENEN SONUÇLAR

1. Çocukların bilgisayar ortamından ve teknolojinin getirdiği olumsuz etkilerden uzak tutulması.
2. Toprakla ilgilenme, toprağa karşı olumlu düşünceler ortaya koyma
3. Çocukların duygu ve düşünce dünyalarının gelişmesi, kendini gerçekleştirmesi.
4.Çocukların birlik ve beraberlik bilincini kazanması.
5.Doğaya saygı duyma, doğa bilinci oluşturma.
6. Çocuklarda üretimin önemini kendi ürettiği ürünün kıymetini bilme

YENİ YIL TAKVİM ETKİNLİĞİMİZ