ÖĞRENİYORUM HAYATIMA DEĞER KATIYORUM

PROJEMİZ '' ÖĞRENİYORUM HAYATIMA DEĞER KATIYORUM''

Öğrenme amaçlı okuma ve yazma etkinliklerini kullanarak değerlerimizi öğretmeyi planladığımız projemizde; günümüz Z kuşağı diye nitelendirdiğimiz öğrencilerimize teknolojiyi doğru ve yerinde kullanarak her ay belirlediğimiz bir değeri resim, şiir, hikaye, drama gibi etkinlikleri kullanarak öğretmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize 'Değerler Eğitimi'ni verirken farklı bakış açıları kazandırarak, eleştirel düşünme becerilerini geliştirip her bir değerimizin öğrencilerimizle beraber etkinlikleri planlayarak öğretmeyi yaşamlarına dahil etmeyi planlıyoruz.

AMAÇLARIMIZ

a)Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onları davranışa dönüştürülmesi,

b) Toplum tarafından kabul gören değerlerin uygun okul ortamı oluşturularak geliştirilmesi ve pekiştirilmesi.

c) Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi.

d) Akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek değerlerle donatılmış öğrencilerin yetiştirilmesi.

e) Kültürel kodların güçlendirilmesi,

f) Okul ve çevresindeki sosyal yaşamın ahlaki ve etik değerlere uygun olarak şekillenmesi,

g)  Öğrencilerde ahlaki bir topluluk bilincinin oluşturulması.

HEDEFLERİMİZ

1.Bilinçli internet kullanımını öğrenir.

2. Geçmişten devralınan geleneksel kültürel değerleri yeni hayat biçimleri içerisine faydalı bir şekilde alır.

3.Yeni kültürel değerleri geleneksel kültür sistemi içerisine yerleştirebilir.

4. Değerler doğuştan getirilmeyip, gözlem ve etkileşim sonucunda yaşayarak öğrenir.

5.Birey belirli değerlerin farkına varır,

6.Yeni değerler üretir,

7.Yeni değerleri benimser

8.Kişiliğine dahil ederek davranışları o yönde sergiler.

NASIL YAPICAZ

Öğrenme amaçlı okuma ve yazma etkinliklerinin yer aldığı projemizde her ay belirlediğimiz bir değerimizi resim, şiir, hikaye, masal, poster, aylık hazırlayacağımız gazete ve drama etkinliklerini sınıf seviyelerine uygun bir şekilde planlama yapılacak ve her sınıf seviyesine uygun etkinlikler düzenlenecektir. Ayda 2 kez web 2.0 araçlarını kullanarak bir araya gelip etkinlik planlama ve değerlendirme toplantıları yapılacaktır. Projemiz Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecektir. Öğrencilerimize web 2.0 araçlarını ve e twinningin önemini, paydaşları arasında nasıl kullanıldığını Ekim ayı içerisinde öğretip Kasım ayında Değerler Eğitimine başlamayı planlıyoruz.

Yayın: 14.10.2021 - Güncelleme: 14.10.2021 11:16 - Görüntülenme: 1551